Blogg

Nu är den äntligen färdig, min nya ljudbok!

Någonstans somnar någon i gråt är en otroligt avslöjande bok som väcker många känslor.

Det är en utvecklad dokumentär spänningsroman, där delar kan kännas igen från min romantrilogi Under floden.

Jag är så glad för det fina samarbetet med fantastiska uppläsaren Gunilla Leining.


Följ handeln med kidnappade barn och unga kvinnor, som inte blir varse dagens ljus på grund av de svarta sopsäckar som täcker fönstren i låsta kyffen dit endast sexköpare kommer in och ut.


Följ de dramatiska händelserna när Kiri funderar på hur hon ska kunna tjäna så mycket som möjligt på stulna barn.

- Friska fina barn är inte bra tiggare, så jag "fixar dem med syra och sax”, tänker Kiri som redan sålt en av de skräckslagna flickorna för en natt till en sexköpare, som vill vara anonym. Hon låter handeln ske genom bulvaner som vet hur barnen kommer ut och in i de fina hotellen utan att bli sedda.


Där ute händer allt med maktens kännedom och inblandning på olika nivåer. Många ser mellan fingrarna och får del av kakan under en tid fram tills de blir obekväma och försvinner.


Som Chai, som mötte döden innan han nådde havets botten. Vad var hans ersättning för stulna, misshandlade barn som skulle säljas vidare.


Ibland kan man försvinna in i en historia, tappa själva innehållet för en stund och bara drabbas av uppläsningen.

 


 

Ny ljudbok släpps i april!

Efter att min senaste spänningsroman Bedrägeriet släpptes, har jag suttit och skrivit på min nya bok Någonstans somnar någon i gråt. Boken baseras på min triologi Under Floden, Tiggarpojken och Sista Färden. 

Denna bok kommer enbart att ges ut som ljudbok och till min stora glädje sker samarbetet med

Gunilla Leining, tv-producent och hyllad ljudboksinläsare.


Så här säger Gunilla själv om samarbetet:

"När jag producerade en tv-dokumentärserie tillsammans med sos barnbyar i manila i filippinerna om utsatta barn som levde under ytterst svåra förhållanden, läste jag och hela mitt team staffans under floden-trilogi som research. Väldigt viktig, välskriven, gripande och bitvis outhärdlig läsning. Jag tvekade inte en sekund att läsa in någonstans somnar någon i gråt.

"

Pressreleasen av min senaste spänningsroman Bedrägeriet


I oktober hölls bokreleasen för min senaste spänningsroman Bedrägeriet. Den här gången var vi på det fina hotellet Elite Marina Tower på  Saltsjöqvarns kaj, med underbar utsikt över vattnet. Tillställningen tog hänsyn till den pandemi som råder. Med 35 gäster och handspritflaskor lite var stans minglade gästerna med säkert avstånd.

Självklart var skådespelaren Tomas Bolme som läst in ljudboken på plats, för att läsa ur boken live. Många av gästerna fick en nostalgitripp tillbaka till barndomen, då Tomas bland annat gjorde rösten som Tintin under alla år.


Gästerna bjöds på bubbel, snacks och jättefina goodiebags med produkter från Transderma, Rosenserien, Sweden Eco, presentkort på spa-dag på Sturebadet Marina Tower och självklart en signerad rykande färsk bok – Bedrägeriet. 


Det var en mycket fin och minnesvärd kväll med trevliga gäster och nya möten.Dyslektikerförbundet

Idag träffade jag Prins Carl Philip. Med tanke på min skolbakgrund och de få dagar jag gick i skolan under mina unga år. Jag hade fler skolk och sjukdagar än skoldagar. Ja mer om detta och den risk jag löpte på grund av utanförskapet som min dyslexi tog mig in i, står det om på min hemsida.

Att jag i dag skulle få möjligheten att överlämna fem av mina dokumentära spänningsromaner med Opium som den senaste till Prins Carl Philip, överbeskyddare av Dyslektikerförbundet, trodde jag inte. Men allt är möjligt. Man får bara inte sätta gränser.

”Nu har jag sommarläsningen”, sa Prinsen och skyndade sig. Jag tror att han tog första sidan i bilen och slapp köpa dem i handeln eller på Adlibris. Jag lovade Skolministern Gustav Fridolin, som gjorde ett mycket bra intryck, att han skulle få böckerna nästa tillfälle vi ses. Då får han också uppföljaren.


Staffan NCopyright © All Rights Reserved